Friss topikok

Alacsony szénhidráttartalmú protein szelet házilag

2011.11.21. 09:40 :: vinagi

Az egész a napi menetrendemből indult ki, amivel szerintem nem vagyok egyedül. Általában olyan fél 3-3 óra körül eszem utoljára a munkahelyemen, aztán 5-re megyek a terembe, vagy edzést tartani, vagy edzeni, de a lényeg, hogy az utolsó étkezés óta eltelt 2,5 óra, kell valamit enni, de az sem mindegy, hogy mit. Olyat, ami energiát ad, nem lesz éhségérzetem, de nem is telít el edzés előtt, van benne szénhidrát, de nem túl sok, mert már délután van. És nem utolsó sorban út közben is meg lehet enni, buszon, metrón, utcán. Először a hagyományos bolti fehérjeszeletekre gondoltam, de azokban sajnos elég sok a szénhidrát és ami nagyobb baj, hogy cukrosak. Ekkor jutott eszembe, hogy akkor megpróbálom saját magam elkészíteni, a saját igényeimnek megfelelően. Sikerült J

 Hozzávalók 1 szelethez:

· 10 g darált zabpehely

· 10 g darált natúr olajos magvak (lehetőleg nem sózott, pirított, bár azzal sem rossz)

· 30 g fehérjepor

· kókuszreszelék (kb. maréknyi)

Elkészítés:

Ledarálom a zabpelyhet és az olajos magvakat. TIPP: ha egyben darálom le őket, nem fog rátapadni a daráló edény falára, ha a magvakat külön darálom, az olajtartalma miatt az egész ott marad J Hozzáadom a fehérjeport, összekeverem az egészet, majd nagyon-nagyon kevés vizet öntök rá és elkezdem összedolgozni. Az a víz tényleg nagyon kevés legyen, 1-2 cl. Én kétszer szoktam ennyit hozzáadni, a lényeg, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl vizes. Amúgy is egy elég ragadós, nyúlós trutymákot fogsz kapni, ezért kell a kókuszreszelék, amibe beleforgatom a masszát, megformázom, jól meghempergetem a kókuszban, rá fog tapadni szépen, így nem fog a kezedhez ragadni. Becsomagolom alufóliába (jó szorosan), hűtőben tárolom, a hidegtől még jobban össze fog állni.  

Tápérték 1 szeletben:

Fehérje

26 g

Szénhidrát

10 g

Zsír

7,5 g

Kalória

218 kcal

Árak:

10 g zabpehely

4 Ft :)

10 g olajos magvak

20 Ft

30 g fehérje

200 Ft

Összesen

225 Ft

A legjobb benne, hogy millió variációja létezik. Lehet variálni a különböző ízesítésű fehérjékkel, a magvakkal (mogyoró, mandula, kesudió, tökmag, szotyi, vagy vegyesen) és a borítással is (kókuszreszelék, nem cukrozott kakaó, akár darált zabpehellyel, bátrabbaknak csokibevonóval)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: edzés diéta étkezés fehérje

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr223399944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása