Megkívántam a céklát, hétvégén vettem is. Kicsit kutakodtam, mit lehet belőle készíteni, végül több receptből összegyúrtam egy nekem tetszőt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g csirkemell filé
- 50 g sovány sajt
- 2 db cékla
- 2 db nagyobb répa
- 2 db savanyú alma
- fűszerek a csirkéhez ízlés szerint
- 0,5 dl almaecet, 0,5 dl olívaolaj, só, csepp citromlé
Elkészítés:
A csirkét szeletekre vágom, fűszerezem ízlés szerint, rápakolom a szintén szeletekre vágott sajtot és egy tepsiben beteszem a sütőbe. Olajat nem szoktam alá önteni, csak egy pohár vizet, abban is megpuhul a hús.
Amíg a csirke sül, elkészítem a salátát. Meghámozom a zöldségeket (ha úgy szereted, az almát is, én szeretem a hájét is), és nagy lyukú reszelőn lereszelem mindet. Bár géppel sokkal egyszerűbb lenne J Érdemes a céklát a végére hagyni még a hámozását is, mert minden nagyon piros lesz. Amint kész az alma reszelése, rögtön öntsd rá a 0,5 dl almaecetet és egy nagyon kevés citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. A végén az egész katyvaszhoz hozzáadom az olívaolajat is, nagyon picit sózom, mert úgyis az édes és savanyú ízek fognak érvényesülni. Jól összekeverem a salátát, amíg minden át nem veszi a cékla színét.
Kb. fél óra sütés után a csirke is kész, már csak tálalni kell.
Tápérték 1 adagra:
Fehérje | 32 g |
Szénhidrát | 10 g |
Zsír | 5,5 g |
Kalória | 220 kcal |
Árak:
500 g csirke | 600 Ft |
50 g sajt | 150 Ft |
2 db cékla | 100 Ft |
2 db répa | 50 Ft |
2 db alma | 100 Ft |
Összesen | 1.000 Ft |