Volt már egy receptem otthoni protein szeletre, de az mindig vagy kiszáradt, vagy túl ragacsos maradt, úgyhogy tovább kísérletezgettem. Azt hiszem, mostanra tökéletes lett :)
Hozzávalók (2 szelethez):
- 30 g fehérjepor
- 60 g sovány túró
- 10 g zabpehely
- édesítőszer, kókusz, ízlés szerint egyéb ízesítő
Elkészítés:
Az összevetőket egy tálban összekeverjük egy csepp vízzel (tényleg csak egy csepp legyen, annyi kell, hogy a fehérjeport benedvesítse, hogy az összetartsa a többit). Akár kézzel is összegyúrhatjuk, tészta állagú lesz. A túró miatt kicsit savanykásabb lesz, úgyhogy én tettem hozzá folyékony édesítőszert is. A masszából két rudat formázunk, majd kilapítgatjuk. 100 fokra felmelegített sütőben egy sütőpapíron kb. 20 percig sütjük. Nagyon fontos, hogy alacsony fokozaton süssük, így nem fog kiszáradni. Az ujjammal szoktam kicsit megnyomkodni, ha még nagyon ragacsos, puha, tovább sütöm.
Tápérték 1 szeletben:
Fehérje |
15 g |
Szénhidrát |
5 g |
Zsír |
1,5 g |
Kalória |
96 kcal |
Árak 1 adagra:
fél adag fehérje |
110 Ft |
60 g túró |
60 Ft |
5 g zabpehely |
10 Ft |
Összesen |
180 Ft |