Friss topikok

Variációk reggelire 1. - A tojás

2011.07.16. 21:37 :: vinagi

 Tojást enni reggelire - nem újdonság. Az egyetlen gond vele, hogy el kell készíteni. Ezt mondjuk megtehetjük előző nap este is, de azért mégis jobb frissen, így ezeket a reggeliket inkább azokra a napokra ajánlom, amikor van időnk kicsit főzőcskézni. Mondjuk 10 perc :)

I. Főtt tojás sárgarépával 

Szokásos módon megfőzzük a tojást (ez ugyebár 7 perc-elvileg), közben lereszeljük a sárgarépát. A reszelt répát én citromlével és egy kis sóval szoktam ízesíteni és belekeverek egy marék szotyit, vagy mogyorót. Amíg megfő a tojás, kész a répasaláta is, hozzá pár szelet abonett, teljes kiőrlésű rozskenyér, vagy puffasztott rizs és kész is. A fehérjét adja a tojás (nagyon diétázóknak ki lehet szedni a sárgáját), a szénhidrátot az abonett és társai, a zsírt pedig egyrészt a tojás (a sárgájában sajnos a "rossz" koleszterin van), illetve a magvak. 

 

 

II. Tükörtojás

Ennek elkészítését nem kell ecsetelni. Együk sok zöldséggel, a fentebb felsorolt abonettel, puffasztott rizzsel, teljes kiőrlésű kenyérrel. Ha a sárgájával együtt készítjük el, óvatosan bánjunk a mennyiséggel, inkább spékeljük meg egy kevés sovány sajttal a fehérje miatt.

III. Rántotta zabpehellyel

Ez a kedvencem és kedvünk szerint variálhatjuk. Nézzük az alapreceptet. Egy tojást (sárgájával, vagy anélkül) elkeverünk kb. 10-20 g zabpehellyel, kevés sóval, majd, mint egy lepényt, kisütjük a serpenyőben. A képen ezt a verziót látjátok. Persze a tojások számának növelésével emeljük a zabpehely mennyiségét is. 

Amit még hozzákeverhetünk, hogy még finomabb legyen:

-sovány sajtot lereszelve

-natúr joghurtot, így lepényt nem fogunk tudni sütni belőle, de mint a rántottánál, ha  folyamatosan kevergetjük, nem ég le. 

-szotyit, tökmagot, mandulát

-zabpehely helyett cukormentes müzlit (vigyázz, kicsit édes lesz, ne sózd)

-mindent egyszerre :)

Ehhez már nem is kell kenyér, mert a zabpehely elegendő szénhidrátot tartalmaz. 

Folyt. köv...

(és bocs a képek minőségéért...telefonnal készültek)

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli kaja egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr333073145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása