Friss topikok

Variációk reggelire 0 - Bevezetés

2011.07.16. 21:20 :: vinagi

 Ebédre, vacsorára már sok receptet találtok itt, de mégis mit együnk reggel, ami teljes értékű, egészséges és könnyű éhgyomorra. De talán nem is ott kéne kezdeni, hogy mit, hanem, hogy miért. Ugyanis nagyon sokan egyszerűen kihagyják a reggelit, mert rohannak dolgozni, vagy mert épp fogyókúráznak és a a reggelivel könnyebb spórolni a kalóriákon. Ez sajnos egy elég téves elképzelés. A reggeli  talán a legfontosabb étkezés a nap folyamán, még a diétában is. Éjszaka ugyanis kiürülnek a glükozraktárak, amit ha nem pótolunk gyorsan, a teljesítményünk visszaeséséhez fog vezetni. Ha kihagyjuk a reggelit, lelassul az anyagcsere (pont amiatt, mert tartalékolni kell), ez ugyebár egyértelműen nem pozitív és a fogyást is akadályozza. Harmadrészt pedig, 16 órás "fehérjeéhség" (= 16 órája nem ettünk fehérjét) után a szervezet elkezdi az izmokból elvonni a fehérjét a fontosabb szervek felé (pl. enzimek, hormonok működéséhez). Tehát, ha este 9-kor vacsoráztunk és másnap délben eszünk először, már megkezdődött az izmok bontása. 

Persze az se mindegy, hogy mit eszünk. A reggelinek, ahogy minden más étkezésnek is teljes értékűnek kell lennie, magyarul tartalmaznia kell a megfelelő mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, zsírokat...

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli kaja egeszseg

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr673073092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása