Az előzményekről csak annyit, hogy pénteken elutazom 10 napra, ki akarom húzni a hűtőt, úgyhogy ki kell zabálni belőle mindent. Maradt még egy zacskó fagyasztott zöldborsó. Az csak úgy magában, kiolvasztva, köretnek, rizsbe elég unalmas, úgyhogy a főzelék mellett döntöttem. Feltétnek, naná, hogy csirkemell!
Hozzávalók:
· 500 g zöldborsó
· 1-2 dl 0,5 %-os tej
· 4 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
· fűszerek
· 500 g csirkemell
· 2 evőkanál tk. rozsliszt
· paprika
· kevés olaj
Elkészítés:
A zöldborsót annyi vízbe teszem, amennyi épphogy elfedi, felteszem főni. Tesco-s fűszerkeverékkel ízesítettem. Amíg elkezd bugyogni, csíkokra vágom a csirkemellet.
Ha elkezdett forrni a borsó vize, rántást csinálok kevés olajjal, 4 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszttel, és a tejjel, majd hozzáadom a borsóhoz és főzöm még 5-10 percig, hogy besűrűsödjön.
A csirkemell csíkokat megpirítom, megsózom, majd hozzáöntök kb. 1 dl vizet. Amíg nem forr a víz, paprikázom, majd besűrítem ezt is 1-2 ek. rozsliszttel.
A rozsliszttől kicsit más íze lesz, mint a hagyományos menzás borsófőzeléknek, de szerintem így még finomabb is. Diétába is simán elmegy, ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő, szóval 1 evőkanálnyi rozsliszt van egy adagban, ez minimális szénhidrát mennyiség.
Tápérték 1 adagban:
Fehérje | 35 g |
Szénhidrát | 30 g |
Zsír | 10 g |
Kalória | 350 kcal |
Árak:
500 g fagyasztott borsó | 300 Ft |
500 g csirkemell | 600 Ft |
egyéb összetevők | 100 Ft |
Összesen | 1000 Ft |