Friss topikok

Menza kaja fitness módra

2011.06.09. 09:00 :: vinagi

Az előzményekről csak annyit, hogy pénteken elutazom 10 napra, ki akarom húzni a hűtőt, úgyhogy ki kell zabálni belőle mindent. Maradt még egy zacskó fagyasztott zöldborsó. Az csak úgy magában, kiolvasztva, köretnek, rizsbe elég unalmas, úgyhogy a főzelék mellett döntöttem. Feltétnek, naná, hogy csirkemell! 

Hozzávalók:

·         500 g zöldborsó

·         1-2 dl 0,5 %-os tej

·         4 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt

·         fűszerek

 

·         500 g csirkemell

·         2 evőkanál tk. rozsliszt

·         paprika

·         kevés olaj

Elkészítés:

A zöldborsót annyi vízbe teszem, amennyi épphogy elfedi, felteszem főni. Tesco-s fűszerkeverékkel ízesítettem. Amíg elkezd bugyogni, csíkokra vágom a csirkemellet.

Ha elkezdett forrni a borsó vize, rántást csinálok kevés olajjal, 4 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszttel, és a tejjel, majd hozzáadom a borsóhoz és főzöm még 5-10 percig, hogy besűrűsödjön.

A csirkemell csíkokat megpirítom, megsózom, majd hozzáöntök kb. 1 dl vizet. Amíg nem forr a víz, paprikázom, majd besűrítem ezt is 1-2 ek. rozsliszttel.

A rozsliszttől kicsit más íze lesz, mint a hagyományos menzás borsófőzeléknek, de szerintem így még finomabb is. Diétába is simán elmegy, ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő, szóval 1 evőkanálnyi rozsliszt van egy adagban, ez minimális szénhidrát mennyiség.

Tápérték 1 adagban: 

Fehérje

35 g

Szénhidrát

30 g

Zsír

10 g

Kalória

350 kcal

Árak:

500 g fagyasztott borsó

300 Ft

500 g csirkemell

600 Ft

egyéb összetevők

100 Ft

Összesen

1000 Ft

Szólj hozzá!

Címkék: kaja

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr872969830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása