Friss topikok

Palacsinta, ami nem hizlal?

2011.07.04. 09:39 :: vinagi

Hétvégén egy kis édességre vágytam. A hétvégék nálam elég kritikus időszakok, ilyenkor nagy önuralom kell…ha kell. Ezzel a palacsintával nem volt rá szükség :) 

Hozzávalók (4 db): 

Tésztához:

·         75 g zabpehely darálva

·         2 tojás

·         0,5 dl zsírszegény tej (0,5 vagy 0,1 %-os)

·         szénsavas víz (pár dl)

·         kevés só

Töltelékhez:

·         egy doboz cottage cheese (200 g)

·         15 g protein (vaníliás, citromos-joghurtos, egyszerűbb ízű legyen)

Öntethez:

·         15 g protein

·         0,5 dl zsírszegény tej (0,5 vagy 0,1 %-os)

Elkészítés:

Ledaráljuk a zabpelyhet. Hozzáadunk 2 tojást (lehet csak a fehérjét is), a tejet és annyi vizet, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk. Ízlés szerint sózzuk. A serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd kisütjük benne a tésztát szokásosan, ahogyan a normál palacsintát is szoktuk. Sietni kell, mert a zabpehely hajlamos magába szívni a folyadékot és hamar besűrűsödik. Én az utolsó 2 adaghoz öntöttem is még egy kis vizet. Éppen ezért nem érdemes egyszerre sokat csinálni, vagy folyamatosan figyeld az állagát.

A kisült palacsintákat megtöltjük a cottage cheese és a 15 g protein keverékével. Az egy dobozból pont 4 adag töltelék jön ki. Háromszög alakúra hajtogatjuk (felezzük, aztán megint), óvatosan, nehogy eltörjön. A kész palikat pedig leöntjük sűrű fehérjeturmix-szal. Az enyém kicsit híg lett, óvatosan a tejjel (vagy vízzel, ha azzal csinálod)  

Tápérték 1 adagban (2 szelet): 

Fehérje

37 g

Szénhidrát

32 g

Zsír

12 g

Kalória

366 kcal

Árak 2 adagra (4 szelet):

75 g zabpehely

30 Ft

2 tojás

60 Ft

1 dl tej

30 Ft

1 doboz cottage cheese

200 Ft

30 g fehérje

250 Ft

Összesen

570 Ft

Ha valaki nagyon édesszájú, édesítheti még folyékony édesítőszerrel a tölteléket, vagy akár a tésztát is, az enyém nem lett túlságosan édes, mert a cottage cheese, mint túró alapvetően savanyú, de ez nem volt zavaró.

Akár egy teljes főétkezésnek is elmegy, megvan benne a megfelelő fehérje és szénhidrát mennyiség, laktató és biztos elnyomja az édesség-ehetnéket.

Szólj hozzá!

Címkék: kaja palacsinta dieta egeszseg

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr633036778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása