Újabban mindig ilyen salit csinálok, szinte mindenhez. Ebédre husi mellé, uzsira tonhal mellé, vacsira tojás mellé, vagy borsófőzelék mellé…najó, kivéve ezt. A legjobb benne, hogy 2 perc alatt kész van, nem kell várni, hogy „összeérjenek” az ízek, sőt, attól csak összeesik a saláta. Márpedig, ha az ember este 10 után ér haza edzésről, nem áll neki egy 5 fogásos menü elkészítéséhez.
Hozzávalók:
· Jégsaláta / fejes saláta / rukkola (kb. fél fej)
· 60 g mozzarella (fél csomag)
· 1 marék szotyi (hántolt :) )
· ecet, olívaolaj, édesítőszer, só
Elkészítés:
Keverjünk össze mindent. Ennyi.
(Csíkokra vágod a salátát, apró kockákra a sajtot, összekevered, beleteszel egy marék szotyit, ízesíted két kupak ecettel, egy kupak olívaolajjal, egy löttyintésnyi édesítőszer, egy csipet sóval. /kupak = ecetes,olajos flakon saját kupakja, az édesítőszerem pedig nem csepegtetős, hanem folyik, úgyhogy azzal óvatosan kell bánni. Ha szemes édesítőszered van, olvaszd fel vízben, vagy az ecetben és olajban/)
Tápérték 1 (jó nagy) adagban:
Fehérje | 19 g |
Szénhidrát | 6,5 g |
Zsír | 37 g |
Kalória | 320 kcal |
Árak:
fél fej fejes saláta | 80 Ft |
60 g mozzarella | 80 Ft |
1/3 csomag szotyi | 50 Ft |
egyéb összetevők | 100 Ft |
Összesen | ≈300 Ft |
Estére, a szénhidrátmentes vacsihoz teljesen jó. Viszont az olajjal csínján bánjunk, már a sajtban is van elég.
És még jól is néz ki…ha ez a képen nem is látszik…