Friss topikok

Aktuális kedvenc saláta

2011.06.01. 15:11 :: vinagi

Újabban mindig ilyen salit csinálok, szinte mindenhez. Ebédre husi mellé, uzsira tonhal mellé, vacsira tojás mellé, vagy borsófőzelék mellé…najó, kivéve ezt. A legjobb benne, hogy 2 perc alatt kész van, nem kell várni, hogy „összeérjenek” az ízek, sőt, attól csak összeesik a saláta. Márpedig, ha az ember este 10 után ér haza edzésről, nem áll neki egy 5 fogásos menü elkészítéséhez.

 

Hozzávalók:

·         Jégsaláta / fejes saláta / rukkola (kb. fél fej)

·         60 g mozzarella (fél csomag)

·         1 marék szotyi (hántolt :) )

·         ecet, olívaolaj, édesítőszer, só

 

Elkészítés:

Keverjünk össze mindent. Ennyi.

(Csíkokra vágod a salátát, apró kockákra a sajtot, összekevered, beleteszel egy marék szotyit, ízesíted két kupak ecettel, egy kupak olívaolajjal, egy löttyintésnyi édesítőszer, egy csipet sóval. /kupak = ecetes,olajos flakon saját kupakja, az édesítőszerem pedig nem csepegtetős, hanem folyik, úgyhogy azzal óvatosan kell bánni. Ha szemes édesítőszered van, olvaszd fel vízben, vagy az ecetben és olajban/)

Tápérték 1 (jó nagy) adagban:

 

Fehérje

19 g

Szénhidrát

6,5 g

Zsír

37 g

Kalória

320 kcal

Árak:

fél fej fejes saláta

80 Ft

60 g mozzarella

80 Ft

1/3 csomag szotyi

50 Ft

egyéb összetevők

100 Ft

Összesen

≈300 Ft

Estére, a szénhidrátmentes vacsihoz teljesen jó. Viszont az olajjal csínján bánjunk, már a sajtban is van elég.

És még jól is néz ki…ha ez a képen nem is látszik…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr182948821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása