Szénhidrátszegény, nagyon egyszerűen elkészíthető, finom diétás menü.
Hozzávalók (2 adaghoz):
· 300 g csirkemell
· 500 g vörös/fehér káposzta (kb. fél fej)
· kevés olívaolaj
· fűszerek
· citromlé, ecet
· édesítőszer
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük (az enyémen tesco-s „vegeta” van). Én a sütőben szoktam kisütni, így zsiradék sem kell hozzá, beteszem egy tepsibe, vizet öntök alá, ettől megpuhul és kb. 20-30 perc alatt megsül.
Amíg a csirke sül, a káposztát lereszelem. Nekem itt konkrétan ledarálni sikerült, kicsit túlpörgött a konyhai robotgépem :) (amit a költözésemkor örököltem apukámtól – ezúton is köszönöm, sokszor kisegített már). De, ha már így sikerült – nekem így még jobban is ízlik, próbáljátok ki!
Szóval ott tartottam, hogy ledaráltuk a káposztát, kevés olívaolajat melegítek egy serpenyőben, majd belerakom a káposztát. Nem baj, ha tele lesz, majd összeesik. Ízesítem kevés ecettel, citromlével (1-2 kiskanál), édesítőszerrel (kóstolgatással). Ha úgy látod, hogy készül leragadni, egy kis vizet önthetsz alá. Neki is kb. 20-30 perc kell, hogy megpuhuljon.
Tápérték 1 adagban:
Fehérje | 37 g |
Szénhidrát | 15 g |
Zsír | 15 g |
Kalória | 250 kcal |
Árak 2 adagra:
300 g csirke | 400 Ft |
500 g káposzta | 300 Ft |
egyéb összetevők | 100 Ft |
Összesen | 800 Ft |
Diétához ideális, a káposzta (akár vörös, akár fejes) nagyon kevés kalóriát, szénhidrátot, zsírt tartalmaz, miközben jól eltelít. Csak az elkészítésére kell ügyelni, hogy ne tocsogjon az olajban, mert azt viszont hajlamos magába szívni.
Kevésbé diétás étrendhez is ajánlott pl. rizsköret mellé, jobban csúszik vele a száraz csirke és rizs :)