A nő/pasifogó meggyes lepény után egy kevésbé randizós kaja. Viszont olyan jó, hogy jobb is, ha nem kell senkivel megosztani :)
Hozzávalók (2 adagra):
· 450 g fejtett bab (én mélyhűtöttet használtam)
· 1 fej hagyma
· kb. 3-4 darab ecetes uborka
· 2 tonhalkonzerv
· ecet, olívaolaj, só
Elkészítés:
Puhára főzzük a babot. Mélyhűtöttel egyszerűbb, kevesebbet kell főzni. Közben kockára vágom a hagymát, az uborkát és összekeverjük az öntetet. 3-4 evőkanál olívaolajhoz 1-2 evőkanál ecetet teszek, sózom, ízlés szerint más fűszereket is hozzákeverhetsz. Az öntethez hozzáadom a hagymát és az uborkát, majd amikor megpuhult a bab, belekeverem az öntetet és a tonhalat.
Tápérték 1 adagban:
Fehérje | 37 g |
Szénhidrát | 70 g |
Zsír | 10 g |
Árak 2 adagra:
450 g fejtett bab | 400 Ft |
2 tonhalkonzerv | 600 Ft |
egyéb összetevők | 100 Ft |
Összesen | ≈ 1.100 Ft |
Gondolom, így már értitek, miért nem „randikaja”… tonhal, hagyma, ecet…lehet, hogy egy csomag rágó árát is bele kell számolniJ A babról nem is beszélve… ami egy kiváló antioxidáns. Naponta 3.000 – 5.000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) érték bevitele ajánlott, ebből a fél kg bab 2.500 értékű. Ezt nem kell tovább ragozni :) Emellett összetett szénhidráttartalmának köszönhetően hosszú távon biztosít energiát a szervezet számára.