Friss topikok

Babsaláta

2011.02.17. 10:24 :: vinagi

A nő/pasifogó meggyes lepény után egy kevésbé randizós kaja. Viszont olyan jó, hogy jobb is, ha nem kell senkivel megosztani :)

Hozzávalók (2 adagra):

·         450 g fejtett bab (én mélyhűtöttet használtam)

·         1 fej hagyma

·         kb. 3-4 darab ecetes uborka

·         2 tonhalkonzerv

·         ecet, olívaolaj, só

 

Elkészítés:

Puhára főzzük a babot. Mélyhűtöttel egyszerűbb, kevesebbet kell főzni. Közben kockára vágom a hagymát, az uborkát és összekeverjük az öntetet. 3-4 evőkanál olívaolajhoz 1-2 evőkanál ecetet teszek, sózom, ízlés szerint más fűszereket is hozzákeverhetsz. Az öntethez hozzáadom a hagymát és az uborkát, majd amikor megpuhult a bab, belekeverem az öntetet és a tonhalat.

 

Tápérték 1 adagban:

Fehérje

37 g

Szénhidrát

70 g

Zsír

10 g

 

Árak 2 adagra:

450 g fejtett bab

400 Ft

2 tonhalkonzerv

600 Ft

egyéb összetevők

100 Ft

Összesen

≈ 1.100 Ft

 

Gondolom, így már értitek, miért nem „randikaja”… tonhal, hagyma, ecet…lehet, hogy egy csomag rágó árát is bele kell számolniJ A babról nem is beszélve… ami egy kiváló antioxidáns. Naponta 3.000 – 5.000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) érték bevitele ajánlott, ebből a fél kg bab 2.500 értékű. Ezt nem kell tovább ragozni :) Emellett összetett szénhidráttartalmának köszönhetően hosszú távon biztosít energiát a szervezet számára.

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr812667325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása