A történetéről annyit, hogy a receptet Imitől kértem el, miután hatalmas sikert aratott a jubileumi kondibulinkon. (Ugyanis január 21-én volt 10 éves az Attila Fitness, amit egy közös kajálással – iszogatással – vetítéssel ünnepeltünk meg)
Bemásolom a receptet, amit kaptam, aztán hozzáfűzöm a személyes tapasztalataimat.
„Hozzávalók:
Tészta:
· 2 pohár zabpehely
· 1,5 pohár teljes kiőrlésű liszt
· 2 ml szódabikarbóna
· 1 pohár méz
· 20 deka ráma
· 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
· 60 deka magozott meggy
· 2 ek. étkezési keményítő
· 2 tk. fahéj
· 2 db édesítő
· 2 ek. citromlé.
Elkészítés:
Meggyet a saját levében az édesítővel, a fahéjjal, a citromlével elkezdjük melegíteni. Amikor forr, a vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A tészta alapanyagait összedolgozzuk (nem kenhető állagú tésztát kapunk). Közepes, kivajazott tepsibe, a tészta bő felét belemorzsoljuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét rászórjuk. 170 fokon 20 perc alatt megsül. ”
A tésztából én kihagytam a vaníliás cukrot, a töltelékhez pedig étkezési keményítő hiányában egy kanál teljes kiőrlésű lisztet tettem, az is besűrítette.
Kicsit morzsázós, kicsit ronda, de nagyon finom :)
Vigyázat! Veszélyesen pasizós / csajozós süti! :)