Friss topikok

Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp

2011.01.27. 15:14 :: vinagi

Orosz kaják receptjeit anyukámtól tanultam, amiket a saját ízlésemnek megfelelően szoktam átalakítgatni. Egyébként nagyon szeretem az orosz konyhát, úgyhogy gyakran fogtok itt vele találkozni. De úgysem annyira ismert, remélem egy kis érdekességgel szolgálhatok majd J

Hozzávalók:

·         250 g sovány túró

·         kb. 30 g zabpehely

·         kb. 30 g teljes kiőrlésű rozsliszt

·         1 tojás

·         só, vagy édesszájúaknak méz/édesítő

Elkészítés:

Összekutyulunk mindent J A mennyiségeket azért csak körülbelülre írtam, mert attól is függ, hogy milyen a túró. Én nagyon híg túróból csináltam, ha darabosabb, lehet, hogy elég kevesebb liszt is. Az a lényeg, hogy kanállal kis gombócokat tudják szaggatni a masszából (nem kell megformázni). Érdemes pár percre a hűtőbe tenni a masszát, akkor a zab és a rozsliszt beszívja a nedvességet, amitől szilárdabb állagú lesz. Szóval egy kivajazott tepsibe kis gombócokat formázol, majd kb. 180 fokon „aranybarnára” sütöd.

Én most rukkolával ettem, de eheted husi mellé köretként is. Vagy magában tejföllel (eredeti verzió szerint), joghurttal, csalóknak lekvárral J

Lehet sósra csinálni, de édesre is mézzel, vagy édesítőszerrel, vagy akár fehérjével, így akár desszertnek is elmegy. Meg aki szereti, tehet hozzá mazsolát, én speciel a túróban utálom a mazsolát.

Eredetileg olajban kell kisütni, úgy ropogósabb lesz, de nagyon sok olajat magába szív.

Tápérték 1 adagban:

Fehérje

55 g

Szénhidrát

50 g

Zsír

16 g

Árak 2 adagra:

250 g túró

200 Ft

30 g zabpehely

10 Ft

30 g rozsliszt

60 Ft

1 tojás

30 FT

Összesen

≈ 300 Ft

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr862618333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskubai 2011.03.10. 23:21:40

úúúú ezer köszi ezért a receptért, régóta kerestem valami hasonló verziót, de az összes 1-bögre-cukros változat volt, az meg ugye nem a legelőnyösebb :D

vinagi 2011.03.11. 11:05:53

Örülök, hogy tetszik. Igen, a legtöbb "hagyományos" recept egy teljes cukorbomba, pedig bármit meg lehet oldani másképp is, csak valahogy az nem fekszik az embereknek...
süti beállítások módosítása