Ha már idén nem volt igazi nyár, hát csináljunk úgy, mintha az lenne…tengeri herkentyűs rizseshússal, „magyarul” paella. Elkészíted a kaját, befűtesz, felszórod a lakást homokkal, beraksz youtube-ba egy tenger hangja klippet és máris a tengerparton érzed magad :D
Hozzávalók (a paellához):
· csirkemell – 500 g
· tenger gyümölcsei – 250 g
· rizs – 300 g
· 1 fej vöröshagyma
· pár gerezd fokhagyma
· 1 paradicsom
· ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A rizst felteszem főni, közben apró kockára vágom a csirkét, a hagymákat és a paradicsomot, a fagyasztott tengeri herkentyűket pedig langyos vízbe áztatom meglocsolva egy kis citromlével, hogy valamennyire kiolvadjon. A hagymákat kevés olajon megpirítom, rájön a kockára vágott paradicsom. Ha már kezd összeesni, jöhet a csirke. Fűszernek én vegyes (Vegeta szerű) fűszerkeveréket használtam. Pár percig pirítom, ha már befehéredett, beleteszem a tengeri herkentyűket. Lassú tűzön tovább főzöm, majd amikor minden kész, a főtt rizst is beleöntöm, majd az egészet együtt főzöm még pár percig.
Nekem ez így 4 adagra jött ki (2 napra, ebéd és uzsi)
Tápérték 1 adagban:
Fehérje | 45 g |
Szénhidrát | 60 g |
Zsír | 4 g |
Kalória | 450 kcal |
Árak 4 adagra:
500 g csirke | 600 Ft |
250 g tenger gyümölcsei | 600 Ft |
300 g rizs | 100 Ft |
egyéb (hagyma, paradicsom) | 100 Ft |
Összesen | 1400 Ft |
Ez így egy adagra 350 Ft-ra jön ki. Persze, lehet csak tengeri herkentyűkből is készíteni, a tápértékén az nem változtat, csak az árán, mivel pont kétszer annyiba kerül, mint a csirke (350 Ft helyett 500 Ft lesz egy adag…így sem vészes). De így is nagyon finom lett. És ad egy hangulatot a büdös tengeri herkentyű… :)