Friss topikok

Legyen nyár!

2011.08.11. 13:49 :: vinagi

Ha már idén nem volt igazi nyár, hát csináljunk úgy, mintha az lenne…tengeri herkentyűs rizseshússal, „magyarul” paella. Elkészíted a kaját, befűtesz, felszórod a lakást homokkal, beraksz youtube-ba egy tenger hangja klippet és máris a tengerparton érzed magad :D

 Hozzávalók (a paellához):

·         csirkemell – 500 g

·         tenger gyümölcsei – 250 g

·         rizs – 300 g

·         1 fej vöröshagyma

·         pár gerezd fokhagyma

·         1 paradicsom

·         ízlés szerint fűszerek

Elkészítés: 

A rizst felteszem főni, közben apró kockára vágom a csirkét, a hagymákat és a paradicsomot, a fagyasztott tengeri herkentyűket pedig langyos vízbe áztatom meglocsolva egy kis citromlével, hogy valamennyire kiolvadjon. A hagymákat kevés olajon megpirítom, rájön a kockára vágott paradicsom. Ha már kezd összeesni, jöhet a csirke. Fűszernek én vegyes (Vegeta szerű) fűszerkeveréket használtam. Pár percig pirítom, ha már befehéredett, beleteszem a tengeri herkentyűket. Lassú tűzön tovább főzöm, majd amikor minden kész, a főtt rizst is beleöntöm, majd az egészet együtt főzöm még pár percig.

Nekem ez így 4 adagra jött ki (2 napra, ebéd és uzsi)

Tápérték 1 adagban:

 

Fehérje

45 g

Szénhidrát

60 g

Zsír

4 g

Kalória

450 kcal

Árak 4 adagra:

500 g csirke

600 Ft

250 g tenger gyümölcsei

600 Ft

300 g rizs

100 Ft

egyéb (hagyma, paradicsom)

100 Ft

Összesen

1400 Ft

 Ez így egy adagra 350 Ft-ra jön ki. Persze, lehet csak tengeri herkentyűkből is készíteni, a tápértékén az nem változtat, csak az árán, mivel pont kétszer annyiba kerül, mint a csirke (350 Ft helyett 500 Ft lesz egy adag…így sem vészes). De így is nagyon finom lett. És ad egy hangulatot a büdös tengeri herkentyű… :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vinagi.blog.hu/api/trackback/id/tr443146005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása